Thursday, December 31, 2009

Welcome 2010

hurmmm...sedar xsedar...dah setahun lebih umur blog aku ni rupanya....akibat tahap kebizian yg agak bizi skrg nih, smpai terlupa dh aku...tambahan lagi....perasaan aku pun xberapa nak stabil jugak...macam2 la terjadi....isk3...lumrah hidup manusia...

today is the last day of 2009...welcome 2010....hope this year is better than last year...hope i can 4get the sad things that happened...it is not easy actually but i'll try....start a new year with a new hope...

what is the most unforgettable memories in 2009? for me,there's a lot of it...let's see them viewing through the month....

=>February - i found someone that i admire also have the same feeling with me and we become lover on 4th Feb...nasib baik bukan hari valentine...haha....kitorang dh berkawan selama lebih 4 tahun gitu..=)

=>April - finished my study at UTeM...having the last paper where i forgot to bring the exam slip...hoho...the first and last time...haha..

=>June - Participate in GEMS programme...this programme was held for 2 and half month...such a great opportunity for me in entering new life phase...working phase! hoho...

=>October - My convocation day on 3rd October...hoye!! got special presents from my sweetheart...so happy at that time...=)

=>December - sad thing happened...let it be a secret...nobody should know...=p

that's all memories that i'm sharing with all readers...hope this new year will brings lots of fun n happiness...it's ok if sad things happened again...but i wish it will not affected my life...also hope got an improvement in my career...=)

Welcome 2010....start this new year with a smile...i hope so...=)

Happy New Year to all my friend too...hope all of u will be more happy,more excited in your life...good luck in whatever u do...

Monday, December 21, 2009

Salam Maal Hijrah

Assalammualaikum dan salam sejahtera semua...=)

Hari ni dah hari ke 4 muharram...hoho...aku rasa x terlambat lagi nak sampaikan salam maal hijrah buat sume...hope tahun hijrah kali ini dipenuhi azam yang baik2 belaka...jangan buat azam yang bukan2 ok...nak terjun bangunan ke...nak terjun laut ke...tengok wayang tiap2 hari ke...adoii...itu azam xleh pakai punya....azam yang xde maknanye...hohoho...

Di hari ketiga tahun hijrah iaitu pada 20 disember 2009....hari yang aku xtau nak describe...sedih or happy...i think both of them...hoho...ape yang berlaku biarlah aku simpan sendiri...kongsi dengan siblings n teman terdekat aje...hehe...don't angry2 k...=p

Sekarang ni ape azam aku ye? my azam is to be better than last year...find a better job....gain more experiences...and then be happy in my life...then...made my family happy also...=)

Kepada semua rakan2 dan sahabat handai..semoga lebih baik juga dari tahun lepas...especially kepada yang teristimewa di hatiku...hope u happy always and success in ur work....=)

Wednesday, December 16, 2009

berkepit je tau!!

adoiiiii....ngantoknyerrrrr....ngantok...ngantok....ngantok......!!!

tapi kan....nape la aku ni malas nak masuk bilik n melelapkan mata ni?? stil nak menghadap laptop ni...hensem n macho sangat ke laptop aku nih??? aku tengok kaler krim n hitam je....aiii....macho kot...aku dah xleh berpisah dengan my laptop nih...balik umah je berkepit dengan benda nih...haha...sayang sungguh! =p

aku rasa besok bengkak la mata aku nih...eh?? jap2... tiap2 hari memang bengkak pun mata ni...wakaka...padan muka aku...orang sume sibuk nak masuk bilik awal2...nak lelapkan mata cepat2...tido lama2...aku je yang nak berkepit dengan laptop sampai xhirau waktu tidur...dah bengkak mata ni...tapi xserik2 lagi...aisey...

sampai bila nak gini ni yunazima?? tolong la weh...tolong la rajinkan diri ko masuk tido awal2...baru puas hati tido...jangan sibuk nak berkepit dengan laptop je...hoho...mata pun xbengkak..baru nampak bersemangat sket pagi2...

insyaAllah....=)

done it!

yes! finally...

i've done it...

felt so release...

i had known what i wanna know...

hope the promise will never be break...

if not...

trouble will come..

oh no!!

Tuesday, December 15, 2009

do or not???

hurmmm...i'm thinking about doing something...but i can't tell u all...let it be a secret laa...hoho...just wanna share my feeling only..

i've been think about this for several day...woo...it is not my will but i have to do it...sometimes it is hard to make a simple decision...a simple thing can be complicated...especially when it involve ur feeling...hoho....i'm getting confuse..the more i think, the more confuse i am...sometimes i think it is not proper to do that but in others hand i really need to do that...

so hard to make a simple decision...

in the middle of night

Aloha everyone...how's ur life today? fun? happy? tired? or should i said much better than yesterday? or so complicated? the answer is all yours...my day is unexpected...things happened suddenly and i don't ever expect that..hooho...

hari ni pulang awal..sebabnya hari ni aku terasa xsihat dan juga sebab boleh pulang awal...siapkan projek pahtu terus pulang...hu3...bos pun cam xsihat gak...dia pun pulang awl...lagi awl dari aku laa...sebab tu aku pun amik kesempatan pulang awl gak...hua3...demi kebaikan aku jugak...nanti kang xpasal2 pengsan kat sana...sape nak tolong...ohoho...

di samping projek yang memeningkan itu, ade lagi satu perkara yang membuatkan akutapi tambah pening...berkenaan dengan sahabatku...kesian dia...n kesian kat sorang lagi kawanku jugak...adoiii...rasa bersalah amat tadi...hu3...apologize from the bottom of my heart! nasib baik time tu dah hampir selesai keje yang aku buat...itupun dah jadi blur kejap, sebab itu la jadi pening..xleh nak berfikir dengan waras kejap...adehhh...

sekarang ni di tengah2 malam...suasana sunyi sepi....tanpa tv...tanpa dengar lagu...rileks otak aku nih...hoye!! sebenarnya da rasa mengantok tapi xnak tido lagi...nak nikmati suasana malam ni dengan tenangnya...tido sekejap lagi...=)

Saturday, December 12, 2009

wekkkk....vomiting!!

hai...hai...hari ni rase penat la plak kan....banyak aktiviti...hehe...urmmm...banyak ker????? tanya la diri sendiri....apo la aku ni....hu3....hari ni kann...saya kannn...pegi jenjalan with my twin...tapi before that pergi buzznet dulu...memerah otak sampai la jam 12.45pm...baru keluar dari sana...terus menuju ke uma sewaku kat menara orkid sentul..pastu bersiap2 sampai la jam 2 ptg..keluar pergi ke MidValley bersama2 kawanku...di sana dah setia menanti my twin dan rakan2 dia dari Port Dickson...jadi orang penting jap...kui3..Minta maaf la coz lewat sket sampai...hu3...Ida,Elis,Huda,Fateha,Mawarni n KE...mereka sume ni datang ke KL untuk shopping2 baju diner..ohoho...Meriah gitu ikut diorg bershopping...=)

hari ni balik umah dengan ida...besok pagi nak kuar lagi...pegi shopping lagi laaa...hoye! adoyai...kenapa ye? ppuan suka shopping...ish3..xdapat nak dielakkan lagi perasaan kami yang suka memilih2 baju,aksesori,kasut and all the thing that we attracted to...kesian sape2 yang ikut ppuan bershopping...ponat tu...tapi nak buat macam mana...xdapat dikawal perasaan itu...sudah lumrah kaum hawa...hehe...release stress memilih2...=)

hurmmm...hari ni aku view fb seseorang...tetiba terasa sesuatu yang xbest lak...hu3...i rasa sedih la view fb orang itu...selepas baca sesuatu dekat wallpost dia...hurmm...adakah orang itu dah lupakan saya ye...so sad...this feeling hurted me so much!! i hate that...what to do...i must healed it by myself...maybe it is the time to 4get...dunno...OMG!! my heart is hurted...adusss!!! i feel like to vomit when thinking about that...so so many time i thought about it...but doesn't have any idea how to recover myself...=(....this is the first time this sad symbol appeared in my blog...i think it is the first time...why?? because of the wpost...weekkkkkk!!! vomit blood in my deep....hahahaa!! 

every week i will find any alternative to release my stress about this thing...and until this time it never fail...but only for sometimes..then it appeared again...i still thinking...nevermind...someday it will recovered i guess...or never...perhaps....just wait until the end...

Friday, December 11, 2009

adoiyai

ehhhh....ni apsal ekor mata kanan aku bergerak2 nih??dari semalam lagi tau x...ish3...semalam aku buat xtau jer coz mungkin kejap je fenomena itu...chewaahh...fenomena gitu...hee...aku ingat pagi ni dia hilang la...tapi sampai ke saat ini stil lagi bergerak...adoi...ape yg akan berlaku ye? kalau ikutkan rahsia orang tua2 zaman dahulu kala n zaman sekarang pun stil boleh terima lagi kot....kalo ekor mata kanan yang bergerak maknanya akan jumpa orang yang jauh...kalo ekor mata kiri bergerak maknanya akan dapat sakit...

ehhh2...ni yang aku happy nih...coz ekor mata kanan aku yang bergerak2...hehe...sape yang aku nak jumpa ni? buah hati aku ke? wahhhh...seronoknya kalo gitu...lamanya xjumpa...hehe...tapi xleh la...he is so busy...hu3...firasat lain lak...adakah jumpa kawan yang dah lama xjumpa?? ok gak tu...leh kongsi2 cerita masing2...apa perkembangan terbaru dia kan...sembang2...jalan2...tengok wayang ke...hurmm...seronok jugak kalo gitu nih..nak2 kalo jumpa kawan yang rapat ngan aku...=)

hurmmm...besok sabtu...halfday at buzznet...waaa...seronok gak walaupun xseseronok org lain...hehe...xpe2...besok siap la...lepas abes je berfoya2 kat buzznet, pegi enjoy lagi kat tempat lain...wahaha...gelak jahat nih...hoho...besok my twin cakap nak datang ke KL..teman dia g shopping baju diner..dia g cari kat melaka xjumpa la plak...ish3...aku rasa kat melaka tu banyak tempat shopping baju...4 tahun kat sana xbosan pun g shopping...especially kat JJ kesayanganku...banyak baju yang menarik disitu...love JJ so much la...=p

ermmm...hope plan esok menjadi la ni...nak melepaskan tensionku dengan window shopping n bergembira...=) hohoho...mehla kalo nak join...anda dialu2kan...tapi kita separate2 la..sebab mane leh nak berjanji kan...xde no contact daa...kikiki...

okes...njoy ur holiday tomorrow..have a great weekend...=)

Thursday, December 10, 2009

ohhh...mataku...

HAIIII....

emmm...saya rasa mengantok sekarang nih..tapi saya xmo tido lagi...kenapa saya xmo tido lagi?? sebab saya malas lagi...saya nak hadap laptop sampai mata saya bengkak..saya suka hadap latop ni...sebab dia besttttt...dia ade macam-macam...ade internet...saya boleh bukak facebook...main game farmville...sekarang ni saya tengah berusaha keras untuk memajukan farmville saya...saya nak beli rumah krismas...alaaa...yang cantik tu...boleh menghias ladang saya....hope sempat beli sebelum umah tu kehabisan stok...limited edition gituu....hu3....saya pun nak hias ladang saya dengan salji...biar nampak lebih menarik...supaya flora fauna kat ladang saya hidup bahagia dan harmoni...=p

sape2 yang ade facebook and aktif farmville boleh la add saya...jom kita majukan ladang sama2..jangan lupa kongsi2 hadiah...rugi tau xnak kongsi2...nanti saya xnak kongsi hadiah yang best2...hehe...jangan lupa add ye kawan2 ku yang baik hati lagi menawan dan kacak..sudi2kanlah add ye...=)

adehh...

ape benda la yang aku citer malam2 nih...xde pekdah tol...kui3....saje menghabiskan waktu ni...malas nak tido...tapi mata dah kuyu...gile ke ape aku nih...isk3..

***add facebook Ruzzaima Yunaz...if u wanna be my FarmVille friend also can...=)

nite note


Just a short note in the middle of the night...

i thought i'm sleepy just now but i'm also thought about someone...

did that person miss me? like i do? i dunno...

career is always first..that what that person told me..

just accept it...

Or Else...

this maybe also my fault...

while i'm busy...

sometimes didn't contact...

sorry for that mistake!!

but it will happen again...

our busy life will lead to some misunderstanding...

no matter how we wanna avoid it...

it will still happened.. 

nothing can stop any coincidence...

just be tough and strong...

whether u like it or not...

safe nite...

sweet dreams...

ZZZZzzzzzz....

Sunday, December 6, 2009

Happy Day

i'm so...so...so...happy today..hooray!! seronoknya hari ni...jumpa ma n abah...xtergambar dengan kata2 la...hehe...my parents ade appointment dengan doktor kat titiwangsa...jauh betul la...nasib baik ade aku kat sini...boleh la tolong pandu arah...pandu arah je...bukan pandu keta ye..kui3...apo la nasib, xsempat amik lesen keta agi...adoiyai...lupakan pasal tu...

first of all, jumpa ma n abah kat plaza rakyat...lunch with them...happynya...=) then gerak ke titiwangsa sebab appointment dengan doktor kat Jalan Ipoh...berada di sana lebih kurang sejam...pukul 3 lebih baru selesai...pastu kami bergerak ke central market lak...jenjalan disana sambil pegang tangan ma...happynya!! abah beli hadiah untuk adik2ku...baju yg ade cop kuala lumpur.. sampai la lebih kurang pukul 5 ptg..ma n abah nak pulang awl ke bahau,so aku dengan berat hatinya melepaskan mereka balik dalam pukul 5 tu..hu3..tapi ma cakap nanti nak datang lagi dengan Nita,xpuas lagi jenjalan kat sini...insyaAllah..yes!! happy lagiiiiiii....=)

Lepas tu aku terus balik sentul..sorang2 aje...isk3...jalan sorang2 ke masjid jamek...ternampak la McD...terasa nak makan Prosperity la pula...terus menuju ke McD dengan bersemangatnya...amboi2...Prosperity punya pasal, bukan main semangat lagi eh...kalo g Buzznet...malas je jalannya eh...haha...Selesai beli Prosperity terus naik lrt g sentul...sampai kat umah hampir jam 5.45 ptg...solat dulu...pahtu melantak Prosperity...=p

haaa...berapa banyak word happy dalam karangan aku kali ni?? berulang kali kan?? happy sangat dapat spend time with my beloved parents...love them so much!!! mmmmuuuaahhh....=)

****hatiku bahagia bila dapat spend time dengan mereka yg tercinta...=)

Saturday, December 5, 2009

Ninja Assasin

hallooooo....it's saturday...the most welcoming day...only for those who are having their holiday...for me, saturday means half-day at buzznet...will be wake up lazily while my roomate stil njoying their sleep...huaaa...8am...slowly walk to the lrt sentul, not many people today...ignored them...just continue my journey to buzznet..=)

arrived at buzznet, test are waiting...waaa...only 5 simple question...but not so easy..finish in about an hour..=)

12.30 pm..hooray!!! njoy time...time square is our next destination...can't wait...must complete our mission today..planned since monday...very goooood plan...baik punya...heee...we rush to time square by monorail...1pm arrived there...then walking...searching for gsc...that's the place! Ninja Assasin booked for 3 people...5.50pm showtime...so, before that have lunch and also window shopping! =)

5.30pm...rush to the cinema...have our seat and start njoying the movie...2 hours in the cinema...watch bloody scene in every 2 minutes...can't control my mouth, felt like screaming every minutes...haha! sometimes i need to cover my mouth not to scream...=p but i like this movie...Ninja Assasin was a great movie...so so soooo much action...worthy! with the handsome Rain in it...tough ninja...=)

***kawan2ku...best movie ni...macam nak tengok sekali lagi jer...=)

Wednesday, December 2, 2009

oh carol!!

hurmmm...tengok jangan tidur lagi...ade lak lagu oh carol...si aqasha tu nyanyi kat umah kebajikan orang tua....best lagu ni...lama dah xlayan...terus amik lappy, manja2 sket...pahtu open browser ie and then taip www.google.com n enter...search la oh carol mp3 download.... search...search...search...jumpa la yg sesuai...dari 4shared.com...website yang biasa aku guna untuk mendonlod2 lagu nih...memang senang la nak search lagu kat sini...nak tau....cuba la sendiri..=)
sekarang tengah melayan lagu ni...amboiiii...layan lagu jiwang nampaknya aku malam ni...hua3...sabar aje la...feeling tuuuu....=p
mak2 dan ayah2 agaknya kalo dengar lagu ni mesti teringat zaman mereka bercinta dulu2 ni...hehehe...imbas kembali zaman2 muda gitu...=)
meh kita sama2 layan lirik lagu nih....scroll down!
*
*
*
*
*
*
*
*
Oh! Carol, I am but a fool,
Darling I love you tho' you treat me cruel,
You hurt me and you made me cry
But if you leave me I will surely die.

Darling there will never be another
Cause I love you so,
don't ever leave me,
Say you'll never go
I will always want you for my sweetheart
No matter what you do
Oh! Carol, I'm so in love with you.
*
*
*
*
*
*
*
***saje gedik letak pic ni...=)

what a day

today is my green day, my attire k...but felt so sleepy today...my eyes tired..dunno why...but i enjoy myself..today is better than yesterday...=)

i went to buzznet again, early but not so early...as usual...went to the ladies first, touch up my face...spent several minutes in front of the big mirror...got satisfaction and then went out to continue my life there...

became a model for a while..got the useful comments about my attire and appearance...my attire are quite nice...about my appearance,somebody told that i look pale...i just smile...i know that..that is because no lipstick glued my lips...only wearing nivea lipcare...so the colour is not exposed enough...i think need to buy a lipstick then..it's compulsory if i wanna appear fresh without the sleepy face...good tips to hide the sleepy face actually..=p

today also i miss the same person again...miss so much! 

Tuesday, December 1, 2009

meet again

hi...here i am again...after several weeks...miss this blog so much! insyaAllah from now on this blog will be never left again for too long...coz...there's free wimax at my house now...at menara orkid sentul...glad to have it...=)

currently i've been missing someone too much...didn't know how that person felt...nevermind...up to u...near by the place but far from my eyes..what to do...hurmmm....just wait and see...accept the fate...hope the good luck is always with us...=)

it is 10.46 rite now...i'm sitting in front of my lappy and also TV...watching SURAYA but don't know what is the story about...my mind is somewhere else...haha!! and sleepy also....ZZZZzzzzz...

it is tooo early...but i can't take it anymore...just wanna bum myself and have a nice sleep time...goodnite everyone and sweet dreams! don't forget the doa before u sleep k...=)

Saturday, September 26, 2009

Salam Aidilfitri

hurmmmm...hari ni dah raya ke berapa ek....wahh...cepatnya masa berlalu...patutnya aku wat post ni sebelum hari raya pertama lagi...hihi...tapi nak wat gimane...sebelum ari tu sibuk aje...heee...duk depan laptop pun bukak facebook and chek emel jer...uhuhu...

so, di kesempatan ini aku ingin sekali mengucapkan selamat hari raya buat semua pembaca blog aku nih...rasanya belum terlambat lagi kan...=) maafkan sume salah silap sepanjang penulisan aku di sini...kot2 ade ayat2 yg mengguris hati korang sume..aku hanya insan biasa....huhuhu...

lepas raya ni aku duk kat uma je...jadi surirumah jap...hehe...semantara menunggu panggilan keje nih...heeee..lmbtnya diorg nk gtau...adehh...agaknye pertengahan bulan 10 ni aku g keje..ok gak tu, leh cuti lama2...haha...doakan aku dapat tempat yang best2 eh...thanks..=)

Tuesday, September 15, 2009

=:.Lailatul Qadar.:=

Malam Lailatul Qadar...malam yang lebih baik dari seribu bulan....malam yang sentiasa dinanti oleh setiap umat Islam...malam yang penuh dengan keberkatan...malam dengan langit yang tenang...malam yang bercahaya...kurniaan Allah S.W.T kepada umat-Nya...

Malam
Lailatul Qadar
Malam Terindah Dari Seribu Bulan
Malam Di Mana Al-quran Diturunkan

Malam
Lailatul Qadar
Malam Ditaburi Rahmat dan Maghrifahnya
Malam Diberkati Hingga Terbit Sang fajar

Tiada Tiarai Penghalang
Kurnianya Pasti Bertandang
Mengharum Roma Kerohanian
Unggulnya Dalam Islam

Sucikan Dirimu
Dengan Zikrullah
Terangkat Hijjab
Diampunkan Dosa

Malam
Lailatul Qadar
Malam Terindah Dari Seribu Bulan
Malam Di Mana Al-quran Diturunkan

Malam
Lailatul Qadar
Malam Ditaburi Rahmat dan Maghrifahnya
Malam Diberkati Hingga Terbit Sang fajar

Tiada Tirai Penghalang
Kurnianya Pasti Bertandang
Mengharum Roma Kerohanian
Unggulnya Hanya Dalam Islam

Sucikan Dirimu
Dengan Zikrullah
Terangkat Hijjab
Malam Terindah Lailatul Qadar

penyanyi : Rabbani



Wednesday, September 9, 2009

Almost Crazy!!

waaa...cuti...duk kat umah... main tenet...main facebook...
waaaa..
aku dh biasa bizi2 g training...nak buat apa lagi nih...
tunggu je la lepas raya...masuk ke alam yang lebih mencabar lagi..
hope i can go on...wait and see..

gudluck to me and all my friends..
love u all!!!



Tuesday, September 8, 2009

Happy Birthday!!

hari ini hari istimewa aku..hari aku dilahirkan..jatuh pada bulan Ramadhan...wah....gembira amat! harapnya hari ni ade sesuatu yg best berlaku...hope so..=)

Happy Birthday to me and also my twin (Ruzzaida a.k.a Memories Never Fade) and also to anyone who share the same birthday with us... Hope U all happy and Njoy On ur birthday...

Ya ALLAH, panjangkanlah usiaku,
agar lebih lama dapat ku mentaati Mu,
Jadikanlah kehidupan ini sebagai ladang,
moga di akhirat kelak ku mengutip hasilnya.
Ya ALLAH, tambahkanlah amalan ku di saat bertambah usiaku,
Jadikanlah cahaya Mu yang bersinar menyinari jalanku,
Rehatku adalah rantaian zikir,
Rantai yang ku kalungkan pada leherku,
Sebagai tanda cintaku pada Mu,
Ya ALLAH, Engkau tidak mensia-siakan segala usahaku,
Mencari haruman Syurga ciptaanMu,
Tempat rehat dan nikmmat abadi…….

Monday, September 7, 2009

KELEBIHAN RAMADHAN

Bulan Ramadhan merupakan bulan yang mempunyai banyak kelebihan. Kedatangannya selepas dua bulan yang juga tidak kurang keistimewaannya iaitu Rejab dan Sya'ban. Bagi tujuan menyuburkan rasa tanggungjawab dan rasa ingin menambahkan ibadat kepada Allah sepanjang Ramadhan ini, di sini dibawa beberapa hadis yang menceritakan mengenai kelebihannya.

1. Abu Hurairah menyatakan : Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan. -Hadis dikeluarkan oleh imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad dan Baihaqi-

2. Daripada Abu Hurairah daripada Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud :Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuninya segala dosanya yang telah lalu. - Diriwayat oleh imam Nasai'e, Ibn majah, Ibn Habban dan Baihaqi-

3. Abu Hurairah telah berkata : Aku telah mendengar Rasulullah S.A.W bersabda tentang Ramadhan yang bermaksud : Sesiapa yang mendirikannya(Ramadhan) penuh keimanan dan keikhlasan diampunkan baginya apa dosanya yang telah lalu. - Hadis riwayat Bukhari, Muslim, Tarmizi, Abu Daud, Nasai'e,Malik,Ahmad dan Baihaqi-

4. Daripada Abu Hurairah telah berkata: Rasullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : Sembahyang yang difardhukan kepada sembahyang yang sebelumnya merupakan penebus apa antara keduanya, dan Jumaat kepada Jumaat yang sebelumnya merupakan penebus apa antara keduanya, dan bulan kepada bulan(iaitu Ramadhan) merupakan kaffarah apa antara keduanya melainkan tiga golongan : Syirik kepada Allah, meninggalkan sunnah dan perjanjian (dilanggar). Telah berkata Abu Hurairah : Maka aku tahu perkara itu akan berlaku, maka aku bertanya: Wahai Rasulullah! adapun syirik dengan Allah telah kami tahu, maka apakah perjanjian dan meninggalkan sunnah? Baginda S.A.W bersabda : Adapun perjanjian maka engkau membuat perjanjian dengan seorang lain dengan sumpah kemudian engkau melanggarinya maka engkau membunuhnya dengan pedang engkau, manakala meninggal sunnah maka keluar daripada jamaah(Islam).-Hadis riwayat Ahmad, Al-Hakim, dan Baihaqi-

5. Daripada Abi Soleh Az-zayyat bahawa dia telah mendengar Abu Hurairah berkata: Rassullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : Setiap amalan anak Adam baginya melainklan puasa maka ia untukKu dan Aku akan membalasnya. Dan puasa adalah perisai, maka apabila seseorang berada pada hari puasa maka dia dilarang menghampiri(bercumbu) pada hari itu dan tidak meninggikan suara.Sekiranya dia dihina atau diserang maka dia berkata : Sesungguhnya aku berpuasa demi Tuhan yang mana diri nabi Muhammad ditanganNya maka perubahan bau mulut orang berpuasa lebih harum di sisi Allah pada hari qiamat daripada bau kasturi, dan bagi orang berpuasa dua kegembiraan yang mana dia bergembira dengan keduanya apabila berbuka dia bergembira dengan waktu berbukanya dan apabila bertemu Tuhannya dia gembira dengan puasanya. -Hadis riwayat imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad, Ibn Khuzaimah, Ibn Habban dan Baihaqi-

***semoga amalan kita sepanjang Ramadhan diterima..aminnn...

Wednesday, August 26, 2009

Ramadhan Bulan Yang Dinanti


Alhamdulillah...Ramadhan tiba lagi...sempat juga saya merasa bulan Ramadhan lagi..=) masa untuk kita seluruh umat islam menggandakan amalan ibadah...bergembiralah bagi mereka yang memanfaatkan bulan ini...rugilah bagi yang mensia2kan bulan ini....

**SELAMAT BERIBADAH!!

Saturday, August 8, 2009

Stress Management


*Banyak membaca al-quran
*Banyak bersenam
*Kawal pemakanan: kurangkan makan daging merah. Banyakkan makan daging putih seperti ikan dan ayam dan elakkan makanan segera.
*banyakkan makan buah-buahan
*Rajinkan melihat ikan dalam aquarium
*Menangis dapat menghindari stress
*Bercerita dan mendengar cerita
*mandi air suam
*cerita masalah kepada orang yang boleh dipercayai
*peluk bayi
*amalkan teknik urutan


"Ya Allah,janganlah engkau pesongkan hati kami kepada kesesatan setelah engkau berikan petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami rahmat dari sisiMu, sesungguhnya Engkau Maha Pemberi." (surah Ali Imran: ayat 8)

Teambuilding GEMS

3 - 6 august 2009
teambuilding week for GEMS participant...at suria cherating and agro resort, sg semuji...
ade 3 je aktiviti utama sepanjang teambuilding nih...film maker, outdoor n oscar night...tapi masanya lama n xde masa kot tuk rehat2...nak2 time outdoor aktiviti...xde masa tuk tgk nset pun...takut nk bwk nset...bimbang rosak or hilang...hurmmm...
war game...first night of teambuilding...lam kul 9 lbh mula xtvt ni...aku jadi tawanan bersama 9 org lagi ahli group...best tol jadi tawanan ni...tunggu je pahlawan datang selamatkan...wahaha...tapi ade pengalaman yg xbest berlaku ke atas aku n sorg lagi rakan tawanan...time tu sume twanan tengah kelam kabut nak larikan diri...tetiba aku rasa sakit giler atas pala n pening...rupa2nya kayu yg dijadikan penjara tawanan jatuh atas kepala aku...sakitnye tapi tahan je...sape la yg tarik tali penjara tu...kuat tol sampai tumbang kayunya...adeh...stil terasa lagi sakitnye nih...huhu...
film maker xtvt...wat short film tajuknya 'curious case of si tonggek'...haha...baca tajuk pun cam nk tergelak dh..tapi citernye x lawak pun...awl2 je yg lawak kot..pahtu serius je...menang the best directive film...x sangka tol...tahniah pada group OIAM!! =)
outdoor xtvt...dua xtvt utama iaitu xplorace n jungle treking...hurmm...sblom xtvt ni dijalankan, instructor dh gtau awl2 dh...mst ade yg mintak nyawa la time xtvt ni dilaksanakan....wahhhh!! mmg sume mintak nyawa la...terutamanya time jungle treking...daki bukit curam giler tanpa henti...semput kitorang dibuatnya....memang penat habis....rasa cam nak pitam je...adeh...tapi alhamdulillah berjaya juga sampai ke penamatnya..tapi terkilan coz xsempat cuba flying fox kat situ...huhu...makan rambutan je sempat...wakaka....
oscar night...malam ni la malam kemuncak juara...chewahh!! xdela...malam ni kitorang wat persembahan lagu2 patriotik n tayangkan short movie yg kami dah buat...group OIAM kena nyanyikan lagu MAlaysiaku Berjaya...kami nyanyikan lagu ni ala2 koir...kat atas pentas tu tiba2 aku rasa nk tergelak time nyanyi...seb baik leh tahan...kalo x abesla satu group gelak kat atas tu...lepas je persembahan tu, gelak puas2...kah3!!
ok la...ni je xtvt sepanjang minggu ni...njoy abes...tapi mereka yg tersayang tetap dlm ingatanku sepanjang masa...xpernah dilupakan...=)

September

hari ni hari minggu...bosannyer sorg2 lam bilik..nk kuar tapi van yg ade rosak lak..huhu...so...meh lepak kat cc ni...xplore2...jumpa la rahsia tarikh lahir...berminat tol aku...meh la tgk ciri2 mereka yg lahir bulan september...aku pilih bulan ni coz aku pun dilahirkan pada bulan september...scroll down guys...=)

SEPTEMBER

* Sangat bersopan santun & bertolak ansur....
x perasan deh...kiki...
* Sangat cermat, teliti & teratur...hurmm..yeke?
* Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik....kadang2 la...huhu...
* Pendiam tapi pandai bercakap....ye...betul3..haha!!
* Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati....cool la sgt =p
* Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur....penting nih!
* Kerja yang dilakukan sangat sempurna....ragu2 sket...hihi...
* Sangat sensitif yang tidak diketahui....adakah benar? urmm...
* orang yang banyak berfikir....fikir bnyk sgt sampai pening pale otak...waa..
* Daya pentaakulan yang baik....ok kot...=p
* Otak bijak & mudah belajar....boleh la..hehe...
* Suka mencari maklumat....ini sgt benar...haha..
* Kawal diri dari terlalu mengkritik....kadang2 jugak..
* Pandai mendorong diri sendiri....lebih terdorong dh...
* Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia....ye ye je...
* Suka sukan, hiburan & melancong....hiburan plg bnyk kot...wah..haha...
* Kurang menunjukkan perasaannya....dop eh..
* Terluka hatinya sangat lama disimpan...hurmm...no komen..=)
* Terlalu memilih pasangan....apo la...xmemilih pun...dh de pilihan pun..=)
* Sukakan benda yang luas....contohnye?
* Bersistematik...skematik ade la..=p

Saturday, July 18, 2009

come back~~cherating...

assalammualaikum...good morning 4 all of u...my dear friends...
i'm here...at the cherating...busy with programs..assignments....huhu!!
need to handle stress effectively, all by myself...independently...

2 weeks of english bussiness module..so much to do..choral speaking and drama...
but we enjoyed the moment...when choral speaking group had managed to the final...this evening....everything will be out...can't wait to start new module next week...=)

Saturday, June 20, 2009

DBSK-HUG

satu lagi lagu DBSK yang aku minat...kongsi ngan korang sume...have fun..=)

Monday, May 11, 2009

c u later

hye pembaca sekalian!! hope sumenye sihat2 ye arini...=)
arini aku nk bertolak balik ke kelantan...naek bas kul 8 malam ni...korang tolong doakan aku selamat sampai umah ye....thanks....c u later...


p/s: tgh berkemas2 ni...huhuhu....

Friday, May 8, 2009

hurmmm

miss me ok...will miss u all!!

hari ni internet kat umah aku dh nak diterminate...mungkin lama lagi akan update blog ni....isk3...
kawan2...time kasih coz sudi baca bog aku selama ini...korang la yg hidupkan blog aku ni...sebab ade org baca la aku jadi bersemangat nak menulis...thanks ye sume...luv u all!! will miss u all so much!!

nanti de peluang akan diupdate lagi...wait 4 the update...huhuhu....

p/s: mood sedey nk berpisah ngan blog ni...n dgn pembaca sume..take care ye sumenye~


enjoy je kejenye

hai sume...watpe tu? baca post ni ek? hehehehe...
lam 2 hari ni kitorang berjalan je kejenye....njoy sepuas hati sblom meninggalkan bumi melaka ni...melaka tercinta...=)

agenda kitorang bermula pd petang rabu...g karoke sepuas hati kat mp,sampai sakit tekak sumenye...ish3...sian2.....pahtu malamnye g maen boling lak....hehe...lepas puas maen boling, kitorang g minum2 kat gazebo lak...xde tmpat lain...nk minum je, gazebo...minum je, gazebo....jadi tumpuan utama gitu....kikiki....aku pesan bandung soda....besttt!!

besoknye iaitu ari khamis...petang kitorang tido..bak kate syila...xtau nkg mane....huhuhuhu....masing2 melayan mimpi je...di petang indah yg panas...wakaka....mlmnye agenda bermula jam 9 lebih....g makan2 dulu kat restoran al-amin...aku pesan nasi kerabu tapi xmemuaskan hati...huhuhuhu....xpe la...seterusnye xtau nk ke mane...syila bagi cadangan g tgk movie...hoye2...kitorang tgk STAR TREK...best amat cite ni...em!! xsia2 la kalo nk tgk...duk lam wyg lam 2 jam stgh kot...then, g gazebo lagi...minum2...pahtu balik uma...

sekian sahaja pengalaman njoy selama 2 hari ni...nnti akan diupdate lagi....maybe lagi menarik ni...insyaallah...=)

Figure 1.1 : star trek


Figure 1.2: muka yg g njoy2

bak kata supervisor...figure mesti di letak lepas penerangan...huhuhu...

Friday, May 1, 2009

=:: BENC Trip PD ::=

Trip ke PD yg best!! thanks to all frens yg dh same2 menenjoykan diri di sane...macam2 aktiviti yg kitorang dh wat bersama2...xtvt yg dimaksudkan termasukla bbq, sukaneka, main teka teki n kotak beracun..masing2 memberi kerjasama dalam setiap xtvt...meriah la kami di sane....meh la layan kemeriahan kami bersama gambar2 di bawah...penat edit gune photoscape (software baru dpt)....drag n pilih frame je...sonang...hehe...

ini la gmbr kediaman kami di sane...menarik kan...hehe....pagi2 kami yg ppuan pakat2 mandi kolam renang...=)





malam bbq 26 april....yg lelaki bakar membakar, yg pmpuan lak siapkan...lepas main teka teki..ade performance juga dari bedu, lah, kucai n ayam..





ptg 27 april ade main sukaneka tapi xbanyak gmbr coz sume sibuk bermain...ish3....lam gambar sebelah ni la suasana pada malam itu...kitorang main kotak beracun ditemani cahaya lilin dan lagu dari grup kugiran BENC(tol ke?hihi) pahtu bagi2 cenderahati..cantik dan menarik..pandai fiza n syila pilih..tenkiu veri much!!

ini la kami yg pegi sane..dh nk balik dh time ni...ade gak yg xde lam gmbr ni coz terpaksa balik awal..huhu....kenangan bersama korang xkan dapat dilupakan..thanks sudi menjadi kawan selama 4 tahun ni..minta maaf segala salah n silap...yg tersirat atau tersurat...isk3...jumpe lagi time konvo nanti...kite tangkap gmbr lagi..bak kata fiza, nak amik gmbr sambil campak topi...nantikan sumenye ye...all the best in ur future....=)
cenderahati dari PD

Saturday, April 25, 2009

current wallpaper

tagged by rani...ade mase free ni...terus buat...hehe....

follow the rules:
1. You have to printscreen your current wallpaper/desktop.

2. Tell us why you like the wallpaper.

3. Tag another 10 bloggers.

my current wallpaper is

this wallpaper is the combination of my family members picture....that's why i like it...and has been use for this whole semester....=)

tagged bloggers:
1. ct
2.elis
3.ieka
4.ieda

Friday, April 24, 2009

last day exam

yea! yea! yea!
ptg ni paper last...xsaba nk amik...hehehe...
mlm ni tuan umah nk blanja mkn...
nkg enjoy2 lepas tu....lepaskan tension...=P

jom2...sambung study...
ni update blog tuk hilangkan bosan je..
xde org nk teman katakan..
ape leh buat!! bizi giler2 kan!!

Wednesday, April 22, 2009

Darkness Eye

another video from DBSK...hehe...
ni dekat chorus die...=)

Kokoro fukaku kareta kanjou second eye
Here is no light
Yume no hazama samayoi tsuzuke
Darkness on my eyes
Kinou, kyou mo asu mo mienai
Kotae wo sagashite
Boku wa boku wa ittai doko e to
Ikeba ii no

Monday, April 20, 2009

miss...miss...miss...

adess...tengah2 wat draf psm leh lak terfikir nk update blog...wakaka!!

minggu ni minggu yg bizi...tapi bukan aku...org d UTM sane...hurmm....saba je la...tapi xpe...seb baik sy ni jenis yg memahami...so, biarkan dia wat keje tanpa diganggu walaupun rindu giler ni...percaya deh sama kamu...=)

entri kali ni dibuat saje2 je, nak luah perasaan...di samping menyiapkan draf psm...hahaha...suka hati korang nk kata gedik ke x...ataupun nk meloya dgn entri kali ni...it's ok...=p

k la...nak sambung wat draf...tata...korang pun sambung la wat keje masing2....selamat berusaha untuk final n tesis...chaiyo2!! =)

Friday, April 17, 2009

Real Time System

Hurmm...so real...so hard...so soft? adess...tadi amik exam final realtime system...waaa...akhirnya dh lepas 2 final...chaiyok2 tuk dua final lagi....waitin for 19 n 24 april....xsabar nak habiskan....=)

tadi lepas exam...pegi mydin jap...makan n jenjalan...sambil melepaskan tension lepas jawab exam...huhuhu....kul 8 lebih baru smpai kat umah...adei...mentang2 la mydin dekat kat umah sewa...asyik nak pegi sane jer...kikiki....

hurmmm...ape lagi ye...xde idea nk tulis la arini....blur sket arini tapi nk tulis gak...ahahaha...
kepada ida....selamat berfinal...asal ida lmbt final....23 april nih....dahtu 2 paper je tu...xaci!! jeles2....wahaha....i love u forever n ever...coz u r my twin...em!

kepada yg tercinta...selamat berfinal juga...selamat wat asemen...selamat present PSM....selamat jadi hulk...wah3...bnyk tol keje die akhir2 ni eh...hehehe....chaiyok2! jgn tension2 deh...yane doita...=)

kepada sume kawan2 ku...selamat berjaya lam final exam n selamat berenjoy lepas abis exam ni...ptg 24hb kita akan bebas...bebas dari utem je la...pasni keje lak...=)

ok...itu sahaja ucapan saya pada hari ini...sekian...jumpa lagi....senyum selalu ye...=)

Monday, April 13, 2009

Xilinx

wawawa...tadi dh amik final exam IC Design...sumenye soklan xilinx...coding...coding...dan coding lagi....xde teori pun...huhuhuhu...penat baca teori....tapi seb baek baca sket2 jer....xde la rase stress sgt...hurmmm...akhirnya lepas juga ujian first...yg paling dasat...hehehe...lega sket...


hurmmm...buat kamu yg sedang pening pale tu...bertahan ye...sy sgt2 syg pada anda...maafkan sikap saya tadi ye...em! hope pening pale dtg kejap2 je...syuh2...jgn ggu die kerap2 sgt! chaiyo2 oppa! =)

Saturday, April 11, 2009

yeay!

akhirnya..dah siap submit sume asemen subjek...
semalam hari last wat sume asemen...4 asemen gitu...uiyo2...
dpt la waktu tido yang xmenentu...mase rehat xmencukupi...
gara2 rts...hehee....

1. kritik rts - 2 tajuk
2. report design n present rts
3. long report rts

skang ni fokus tuk final exam n psm jer...
tapi mesti ade masa gak untuk mereka yg disayangi..em!

p/s: chaiyok2 oppa! =)

Wednesday, April 8, 2009

Cuba-Faizal Tahir


OST cite MATAHARI...best juga ni....hee....

Cuba kau dengar
cuba kau cuba
diam bila ku cuba
tuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
bila ku perlu
tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
setia ku mendengar
agar tenang kau merasa

Siapa
sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

Cuba kau lihat
cuba kau cuba
renung ke mata aku
bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada
bila ku perlu
tuk menyatakan rasa sakit
dalam diri

Dan bila kau perlu
setia ku menunggu
agar senang kau merasa

Siapa
sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

Maafkan kerana aku tak pernah
terlintas tuk menulis pada mu
salahkan ku
tak mungkin lagi aku meminta
untuk kau mendengar..
untuk kau melihat ke mataku

Siapa
sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

=::present psm::=


yeay! da lepas dh satu keje yg amat berat...P.S.M...saje letak kaler merah coz amat berat...huhuhu...pagi tadi dh selesai present dh...seronoknye aku...ptg ni nk rehatkan minda dulu...dah 2 3 mlm tido lewat...huwaaa....qada tido ptg ni kot...kikiki....

Friday, April 3, 2009

Adess

schedule tuk 2 minggu ni..
xikut priority deh..
hehehe...

1.RTS-short report 4 (7 april)
2.RTS-long report n kritikan (10 April)
3.present psm 2 (8 april)

nk wat keje...nak wat keje...GIGIH! =)

DBSK-Mirotic

aiyok2...aku suke bangat lagu nih...haha...
xdapat ditolong lagi...
lam bnyk lagu DBSK..
ni la lagu fevret aku..
ish3...

Monday, March 30, 2009

semalam n hari ini


semalam....
hati rase xtenang...
dari pagi sampai malam...
xtau nape...
uhuhuhu...

hari ini...
pagi tadi dh terjawab sumenye...
dh faham sumenye...
hati rase sgt tenang...
xde lagi rase risau...
yeay!!

p/s : to my dear...bersabarlah ye...support u alwiz...=)

Friday, March 27, 2009

Reactor No. 4??

haha...jangan tertipu dengan tajuknye...kene jawab tagged daoz sebenarnya...hehe...16 soklan dengan 4 jawapan...chaiyok2 ima...

♥ 4 names that friends call you

♫ ruzzaima
♫ ima
♫ ma
♫ zema

♥ 4 most important dates in your life
♫ 1 jun
♫ 1 november
♫ 27 may
♫ 8 sept

♥ 4 things you have done in the last 30 minutes
♫ watching tv
♫ eating
♫ chatting
♫ blogging

♥ 4 ways to be happy
♫ eating
♫ messaging
♫ remembering
♫ sleeping

♥ 4 people you miss from your past
♫ schoolmates (primary n secondary)
♫ teachers (primary n secondary)
♫ kmk's buddies
♫ childhood friends..really2 wanna see them...

♥ 4 gifts you would like to receive
♫ accessories
♫ shawls
♫ handbag
♫ perfume

♥ 4 of your favourite hobbies
♫ messaging
♫ listening music
♫ watching movies
♫ surfing internet

♥ 4 places you want to go for vacation
♫ London
♫ Paris
♫ Seoul
♫ Taiwan

♥ 4 favourite drinks
♫ milo ice
♫ horlick ice
♫ carrot milk ice
♫ apple juice

♥ 4 things always found in your bag
♫ keys
♫ purse
♫ silky white
♫ nivea lipcare

♥ 4 favourite colours
♫ turqoise
♫ pink
♫ maroon
♫ purple

♥ top 4 hangout
♫ mall
♫ seaside
♫ karaoke
♫ cinema

♥ top 4 you love so much
♫ my parents
♫ my siblings
♫ my sweetheart
♫ my friends

♥ top 4 things special to you
♫ acer aspire 4315
♫ nokia 6230
♫ accessories
♫ my purse

♥ top 4 you think will answer this tagged
ct butterfly
ieka
elis
ieda

♥ top 4 reason why you answer this tagged
♫ given by daoz
♫ filling free time
♫ relaxing my mind
♫ be true to myself

Saturday, March 21, 2009

Suka @ Cinta

assalammualaikum n selamat tengahhari...
wah..dah lame xupdate..huhu...
kali ni entri agak jiwang sket...hahaha...
saje je nk kongsi maklumat yg aku dapat...
walaupun ade yg dh penah terbaca..
aku nk publish gak...hehe...

ape bezanye suka dan cinta?

1- Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan
berdegup kencang. Tapi di hadapan orang yang kita
suka, hati kita akan gembira.

2- Di hadapan orang yang kita cinta, musim
sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita
suka, musim itu cuma berangin sahaja.

3- Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang
kita cinta, kita akan kaku. Tapi jika kita melihat
ke dalam mata orang yang kita suka, kita akan
tersenyum.

4- Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi
malu. Di depan orang yg kita suka, kita akan
tunjukkan imej yang sebenar.

5- Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk
berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, kita
akan bebas berkata apa saja.

6- Kita tidak akan merenung mata orang yang kita
cinta. Tapi kita akan selalu merenung mata orang
yang kita suka.

7- Bila orang yang kita cinta menangis, kita akn
turut jua menangis. Bila orang yang kita suka
menangis, kita akan cuba untuk membuat dia gembira.

8- Perasaan cinta bermula dari kata. Perasaan suka
bermula dari telinga. Jadi, jikalau kita berhenti
menyukai seseorang yang kita suka umpama kita
membuang telinga kita. Tapi jika cuba menutup mata
cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang yang
hidup akan mengalami ini dalam hidup mereka.

**jangan marah eh...nk jiwang sket je...hehehe...

Monday, March 2, 2009

Best...Best...Best...

20, 21 n 22 februari..hari yang penuh keseronokan...hari yang enjoy..hari yang xdapat aku lupekan...wah3...begitu bestnye hari itu...=)

20 feb....hari ni hari gembira bagi aku coz ida sampai ke melaka...my beloved twin...muahh3x....hehe....ida smpai kat mc lam kul 9 mlm....rahmah dgn baek hatinye sudi g amik...aku pun ikut sekali...thanx rahmah...syg ko! =)

21 feb....hari ni pulak elis dtg melaka...sepatutnye die dtg pagi tapi die smpai ptg lak...kitorang sepatutnye g njoy kat bandar tapi dh elis smpai lewat, so xjadi...ish3...elis sampai lam kul 3.30 ptg..dh xsempat kalo nk pegi njoy...kitorang pun balik la umah...rehat2...sebelah malam pulak, aktiviti njoy2 sambil amik gambar berlangsung...wahaha...amiey, elly, elis, ida n ima jadi peserta...firstly, kitorang g naik river cruise...best jugak, tenang fikiran aku duk atas bot tu...hurmm...sket je bergambar coz nak layan pemandangan menarik..hurmm...menarik ker?kikiki.....naik bot selama 45 minit lebih kurang..pahtu naik atas n bergambar banyak2...wahaha...

selepas puas bergambar di sekitar river cruise, kami semua bergerak ke jonker walk lak..kat sane agak ramai org..xbanyak amik gambar, sesak...huuuu...selepas survey2 benda2 menarik akhirnya aku terjatuh cinta ngan satu purse...lawa..ida pun beli...elis nk beli tapi xde stok dah...ish3...saba ye elis...amiey pun beli purse jugak... dah puas hati kat jonker walk..kami bawak ida n elis g pesta tanglung plak...diorang ber2 ni memang teringin abes nakg sane...jeles tgk gambar aku...kui3x....kitorang g sane jalan kaki jer..exercise la konon...hehe...g sane bergambar lagi...puas hati bergambar...=p

after that, kitorang patah balik ke jonker walk coz nk balik dh..kul wape ntah...dalam perjalanan balik ke jonker walk tu, ade peristiwa yg agak menakutkan berlaku...ish3...hanya org tertentu je tau...hehe...pahtu ingat nakg bergambar kat eye on m'sia lak..tapi dh tutup...hurmmm...g makan n then balik la..rehat..........


22 feb...hari ni kitorang keluar lewat, lam kul 1...hari ni bawak elis n ida g mp...karaoke..diorang ni memang suke la...x sah kalo g enjoy tapi x karaoke....ahahaha...kitorang berempat je pegi iaitu ida, elis, ima n elly...name pun dekat2 je sume...heee...dah habis karaoke kitorang pun balik la...hujan petang tu...waaa....

ok dah...layan gambar lak...=)

elis n ida lam bot


amboi2...hepi nampaknye...
tumpang ketawa jugak la...
wahahaha...

selamat dtg ke melaka...ida n elis....


ok...itu saje wat kali ni...sekian, jumpa lagi....=)

Monday, February 23, 2009

=:: 20 Q ::=

got the tagged from idanyer, nobody else...hehe...

1.If you could spend one ringgit, what would you spend on?

~strawberry ice cream..nyum..nyumm.....

2.What is your most favourite things to do?
~ mind relaxing...listening to the music...

3.What kind of news do you read?
~ education, entertainment, national...

4.What would you give up in return to eat all you want in the world and not get fat?
~i'm not getting fat, i guess...hehehe...

5.Is there someone in your heart right now?
~yup...My Dear and MAX DBSK...can i? wahaha...

6.Do you believe you can survive without money?
~just cannot! huhu...

7.What make you turn twice to someone?
~cute and smart...wearing spectacles...=)

8.What do you feel like doing right now?
~have a sweet dream...yawn...

9.If there's someone that you love,if would you confess to him/her?
~hurmmm..same like idanyer...hehehe...

10.List out three good points of the person who tagged you?
~ sweet, cute, kind

11.What are the requirements that you wish from you other half?
~ caring and loving..=)

12.What the thing that will make you think he/she is bad?
~liar...huhu....

13.Are you left-handed or rigt-handed?
~right-handed..hurmm....

14.If you had to eat one thing for the rest of your life, what would it be?
~chocolate of course...=)

15.If you had a choice to be rich or happy, which one would you pick?
~happy is better than rich...yea!

16.If you have a chance, which part of your character you would like to change?
~my shy part...

17.Who is the person that you can share all the problem with?
~my twin ( ida )

18.Cats or dog?
~cats

19.What is the one thing you love about youself?
~cute.. wah...haha...

20.If you have a million ringgit, what would you do?
~ helps people, get my fevret cars, lot of Bungalows, travelling around the world..hehe

DBSK: Xia, jaejoong, U know, Max, Micky

Tuesday, February 17, 2009

=:TaNGLuNg CaNTiK::=

assalamualaikum...hurmmm...lame dh xmenulis kat blog ni..ni amik kesempatan jap...hehe..
pagi tadi ade kuliah IC design, tekno letrik n etika...ptg patutnye ade kelas rts tapi dh tercancel...leh la amik kesempatan jap ni..minggu ni pun dh xbnyk keje nk wat...alhamdulillah...

hurmm...semalam pulak dh lepas test teknousahawan...soklannye mmg xdjangka la...huhu...sedih gak ade part yg xdpt nk jwb betul2, main bantai je jwpnnye...walaupun kitorg dh study betul2....balik dari test, g makan kat cahaya tasek n then terus tido...xsedar ade sms dari dia...minta maaf ye...

then...back to the past..part gembira sket...haha...hari khamis minggu lepas kan...kitorang kan...pegi makan ikan bakar kat crystal bay...pahtu, g jenjalan kat eye on m'sia n pesta tanglung...sambil2 amik gambar....haha...nak tau...pesta tanglung tu letaknye kat tepi sungai melaka...ala...river cruise melaka tu...hurmm...kalo nk jenjalan kat situ kan...silalah pegi pada sebelah malam...baru la best...kalo g petang2 xmenarik tuk bergambar...kiki...

wah..naga besar kat belakang...


ini xadil...xde gambar aku posing camni kat depan benda ni...waaa....nak jugak...nak jugak...


cantik kan..kalo la leh bergambar kat dalam rumah ni...hehe....

hurmmm...itu je la gambar menarik yg aku nk kongsi...xmo kongsi lebih2....baek berkongsi dengan mereka yang lebih rapat je...betul x kenkawan? emmm...betul3! =)

Thursday, February 12, 2009

=:: JoM SekSi BeRSaMa ::=

wah..dapat challenge yang panas dari ida...wahaha...bnyk kali pilih gambar mane yang seksi..siap tanya yang tersayang lagi..hehe...di bawah ni la hasilnye...yang aku rase seksi la..kih3...font pun kaler merah nih...ish3...panas2....

first..baca dulu peraturannya..
1. Tangkap @ sertakan 3 keping gambar anda yang anda rasakan paling seksi.
2. Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan. Mungkin anda rasa
senyuman anda masa itu adalah seksi. Sertakan!!!
3. Nyatakan kenapa gambar itu begitu seksi di mata anda?
4. Tag 5 rakan-rakan anda yang seksi.
5. Selamat berseksi....

pilih gambar ni sebab gaya duduk yang seksi kot...hurmm....

pandangan mata aku n ct yang seksi...dengan pipi yang terdedah...kah3...

senyuman aku n nita yang seksi...muahaha....nak tergelak sambil berguling2 rasenye....

aku nak tag elissah je la...tunjukkan keseksian anda...wahaha...

Wednesday, February 4, 2009

=::Cute Award::=

get the award from idanyer...the second tag and first award....cute blogger award... wahaha...scroll down...


1.copy the "2008 cute's 3blogger award" badge into ur blog.
2.link the award back to the tagger.
3.Every blogger must state 10 hobbies/facts about him/her before tagging others.
4. 10 blogger must be chosen to receive the award and their names must be stated.
5. leave a comment to those u're tagging letting them know that they have been tagged.

cam biasa...ade peraturan untuk setiap tagged..hoho..thanks to ida for this award..=)

10 fact about me
1.cute..sebab tu dapat award nih...ish3x...
2.studying in electronic computer engineering...
3.junior blogger...lom mantap lagi dalam arena nih...huhu...
4.berjaya kurangkan takut darah..tengok Doctor Heli..haha...
5.bestnye kalo dpt coklat di kala tension..=b
6.someone manage to steal my heart...=)
7.ade tahi lalat di antara pipi n dagu..perbezaan ketara di wajah aku n ida...
8.mau kumpul aksesori unik bebanyak..haha...
9.sopan santun...wah...puji diri sendiri..amboi2...
10. hurmm....tengok tu...dah ade org kata aku perasan dah...hehe...

siap suda...untukmu ida...=)